lördag 7 januari 2012

Body of lies

Spännande och actionfyllt om CIA-agenten Roger Ferris som samarbetar med Jordanska underrättelsetjänsten för att sätta dit en terroristledare. Lögner, maktspel och spioner, filmen innehåller det mesta man kräver av en actionrulle. Vi bjuds helt enkelt på två timmars lättillgänglig underhållning. Dock även på lite komplexa situationer och kanske aningen mycket prat för att locka de verkliga actionfantasterna. ”Body of lies” ligger någonstans mellan djupt och grunt.

CIA-agenten Roger Ferris chef, Ed Hoffman, som sitter hemma i USA och ger order samtidigt som han skjutsar barnen till skolan styr på distans och upplever inte själv hur det är nere på gatorna i Amman, Jordaniens huvudstad. För honom verkar människoliv betyda lika lite som för terroristledaren Al-Saleem. De bevakar båda sina spelpjäser på avstånd, genom bland annat tv-skärmar och visar sig bara när det verkligen är allvar.

Man skulle kunna resonera hur mycket som helst kring hur ”Body of lies” påverkar omvärldens syn på Arabvärlden. Bara när man hör talas om filmen tänker man: igen? Ännu en? Men det är inte bara ”bad guys” med stort skägg, vi får faktiskt bekanta oss med några ”goda” araber också och huvudpersonen Ferris vill ju faktiskt stanna och leva i Jordanien.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar